OmniCar Holding AB (“OmniCar”) meddelar härmed att bolagets operativa dotterbolag OmniCar A/S har ingått avtal med Kjærsgaard Auto A/S (”Kjærsgaard Auto”) om användning av OmniCars nyutvecklade mjukvara för att generera serviceavtal, SAM. Kjærsgaard Auto är en Citroëng , Nissang och Hondag återförsäljare med anläggning i Aalborg.

Bilåterförsäljare kämpar om kunder – särskilt verkstadsomsättningen och eftermarknadsförsäljningen är viktig eftersom vinstmarginalen sjunker per såld bil. Lojala kunder är avgörande för att säkra verksamheten och inte minst för att säkra försäljningen av kundens nästa bil. OmniCar och Kjærsgaard Auto har ingått avtal om användande av OmniCar nyutvecklade mjukvara SAM (Service Agreement Manager), genom vilken OmniCars kunder kan generera serviceavtal på kort tid. För en stor andel av bilåterförsäljare i Norden tar skapandet av serviceavtal i dagsläget upp till 72 timmar. Med OmniCars mjukvara genereras serviceavtal på ett fåtal minuter.

Kjærsgaard Auto är en Citroënj , Nissanj och Hondaj återförsäljare i Danmark med anläggning i Aalborg. Årligen säljer bolaget cirka 800 Citroënj bilar. Avtalet löper tills vidare och målsättningen är att Kjærsgaard Auto ska öka antalet serviceavtal markant de nästkommande åren.

Kjærsgaard Auto:s VD Peter Kjærsgaard kommenterar:
”Med OmniCar har vi, efter flera års sökande, hittat en partner som kan tillhandahålla en lösning som klara av våra höga krav för hantering och upprättning av serviceavtal. Genom OmniCar är vår förhoppning att kunna etablera en marknadspenetration inom serviceavtal och målsättningen är att omfatta serviceavtal vid 40 procent av de årliga bilförsäljningarna.”

OmniCars produktansvarig Rasmus Munch kommenterar:
”Vi är glada att Kjærsgaard Auto har valt OmniCar som partner och vi förväntar oss en stor efterfrågan på vår nylanserade serviceavtalsgenererare, SAM (Service Agreement Manager). Genom OmniCar får Kjærsgaard Auto ett verktyg som ger bolaget bättre insyn i riskh och kostnadskalkylering, vilket möjliggör för bolaget att ta ett större antal serviceavtal.”

Menu