IT-selskabet OmniCar fik for alvor luft under vingerne, da selskabet i sidste uge sluttede den planlagte IPO på den svenske børs AktieTorget.

OmniCar blev overtegnet med 193 pct. svarende til godt 20 mio. danske kr., da selskabet i sidste uge sluttede den planlagte IPO på den svenske børs AktieTorget. Så selskabets ambition om at hente godt 10 mio. danske kr. blev så rigeligt indfriet.
I alt kan OmniCars CEO Claus T. Hansen byde omkring 700 nye aktionærer velkommen. De ejer nu 20 pct. af selskabet.

“Jeg vil gerne takke alle, der har tegnet aktier i forbindelse med emissionen, og byde alle de nye aktionærer velkommen. Provenuet for aktiesalget skal bruges på at skabe OmniCars fremtidige vækst. Blandt andet skal vi nu åbne salgskontorer i både Oslo og Stockholm,” siger Claus T. Hansen.

Han fortæller, at OmniCar-aktien er planlagt til at komme i handel på AktieTorget første gang den 13. juli.

Nyt software til bilforhandlerne
OmniCar har udviklet et helt nyt softwareprodukt til bilforhandlerne. Med softwareproduktet får bilforhandlerne styr på kunderne og deres adfærd, fra de bestiller en prøvetur, til de køber en bil og forhåbentligt indgår en omfattende serviceaftale med bilforhandleren. Dermed støtter Omnicar op omkring det skifte, der netop nu er helt afgørende for bilforhandlerne. Forhandlerne skal have flyttet fokus fra salg af produkt til salg af services relateret til bilkøbet – her er det essentielt, at bilforhandleren for eksempel får solgt serviceaftaler til kunderne.

“Jeg glæder mig i den grad over, at investorerne har set potentialet i OmniCar og forstået vores IT-løsning og forretningsmodel. Det er et rigtigt godt udgangspunkt for de kommende måneder, hvor vi skal vise, at vi kan leve op til de store forventninger investorerne har vist os,” siger Claus T. Hansen.

Successen stiftet i 2016
OmniCar blev stiftet i 2016, men folkene bag selskabet har faktisk siden 2007 arbejdet med digitalisering af bilsalg for store importører i Norden. Det har medvirket til, at de grundlæggende elementer bag softwaresystemerne i forvejen er gennemtestet. Blandt andet sikrede folkene bag Omnicar, Citroën en løsning, hvor bilproducenten hentede 25.000 serviceaftaler i de nordiske lande, hvilket svarede til en omsætning på over 200 mio. kr. i perioden 2012-2016.

Så potentialet for Omnicar er stort. Claus T. Hansen vurderer, at der på verdensplan er 175.000 forhandlere og 500.000 værksteder, der i fremtiden kan få gavn af OmniCars løsninger. Claus Troels Hansen tror på, at efterspørgslen vil drive værket, og han er ikke et sekund i tvivl om, at OmniCar vil ændre måden, hvorpå man traditionelt har købt og solgt biler.

“Branchen mangler løsninger som vores, og vi vil med OmniCar sørge for, at det er os, som fører bilforhandlerne ind i den digitale tidsalder, når det handler om kundehåndteringen,” siger Claus T. Hansen.

Kontaktinformation
For mere information kontakt venligst Morten Jeppesen, PressConnect, mobil +45 53 85 07 70

Menu